Odlično in sočno kosilo.
Za 4 – 6 oseb potrebujete:
- 1 piščanca (1,2 kg)
- sol, sveže mleti poper
- 200 g prekajene slanine
- 2 korenčka
- 2 korenini peteršilja
- 400 g krompirja
- 100 g šampinjonov
- 60 g masla
- 500 ml lager piva
Priprava:
1. Očistite meso, ga zrežite na porcije in jih začinite s soljo in poprom. Slanino zrežite na koščke in jih stresite v pekač. Očistite korenje, peteršilj in krompir in vse skupaj zrežite na koščke. Očistite tudi šampinjone, jih prepolovite in dodajte zelenjavi. Vse skupaj premešajte in stresite v pekač.
2. Piščanca položite na zelenjavo, dodajte koščke masla in vse skupaj zalijte s pivom. Pekač pokrijte in ga za 45 minut postavite v pečico, segreto na 180 stopinj.
3. Med peko piščanca nekajkrat premažite z omako. Tik pred koncem peke odstranite pokrov in meso zlato zapecite.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa