Odlična juha za zimske dni.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g govedine (pleče)
- 2 čebuli
- 3 stroke česna
- 2 žlici olja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 200 ml suhega rdečega vina
- 1 l juhe
- 1 lovorov list
- 1 noževo konico naribane limonine lupine
- ½ žličke zmlete kumine
- ½ žličke posušenega majarona
- sol, poper
- 2 žlički sladke paprike v prahu
- 150 g kisle smetane
Priprava:
Meso oplaknite pod hladno vodo, ga osušite in zrežite na približno 2 cm velike kocke. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.
V loncu segrejte olje in na njem po porcijah popecite meso. Dodajte čebulo in česen ter pražite od 2 do 3 minute. Vmešajte paradižnikovo mezgo, jo malo zarumenite in zalijte z vinom. Prilijte juho, dodajte kumino in majaron ter solite in poprajte. Juho kuhajte pokrito pri nizki temperaturi približno 1 uro. Po potrebi prilijte še malo juhe.
Juhi primešajte papriko v prahu in po okusu še solite. Juho razdelite po jušnih skodelicah in jo postrezite s kislo smetano. Poleg se prileže kmečki kruh.
Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 5 g