Jed za pogret želodčke v mrzlih dneh...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 1 korenino peteršilja
- 2 žlici olja
- 600 g govedine
- 3 vejice timijana
- 3 žlice moke
- sol, sveže mleti barviti poper
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 250 ml rdečega vina
- 1 mlado čebulo
Priprava:
1 Očistite in sesekljajte čebulo, korenino peteršilja in korenje. V kozici segrejte olje in na njem popražite zelenjavo.
2 Meso oplaknite pod hladno vodo in ga otrite s papirnato brisačo. Zrežite ga na kose, jih stresite v skledo in primešajte lističe timijana, moko, sol in poper.
3 Meso dodajte zelenjavi in vse skupaj še malo popražite. Primešajte paradižnikovo mezgo, vse skupaj dobro premešajte in pražite še 1 minuto.
4 Prilijte vino in malo vode. Zavrite, kozico pokrijte in vse skupaj na srednji temperaturi kuhajte 120 minut. Začinite s soljo in poprom. Postrezite z lističi timijana in potresite z mlado čebulo. Postrezite z rižem.