Z nekaj preprostimi triki Italijani poskrbijo, da je polenta kremasta in neverjetno okusna.
Polenta je avtohtona jed severne Italije, ki je bila v preteklosti predvsem hrana revnejših ljudi. Številne tradicionalne italijanske jedi pravzaprav izhajajo iz manj premožnih gospodinjstev, kjer so morali biti še posebej iznajdljivi, da so si zagotovili obroke, ki so nasitili in nahranili telo.
Ne spreglejte:
- Svojemu golažu vedno dodajte to sestavino: poskrbeli boste za nepozaben okus in meso, ki se kar topi v ustih
- Ženske, ki varajo, pogosto izrečejo te 3 stavke (eden od njih bo vas presenetil)
Vsaka regija, od Benečije do Sicilije, ima svoje različice teh jedi. Medtem ko so prebivalci južne Italije energijo črpali iz testenin, so se na severu zanašali na polento, jed z bogato zgodovino. Velika prednost polente je nedvomno njena vsestranskost. Postrežete jo lahko skoraj z vsem, kar je eden od razlogov, da je osvojila Italijo in svet.
V Sloveniji polento pripravljamo na različne načine: nekateri kombinirajo vodo in mleko, drugi v vodo dodajajo olje. A Italijani vedo, da je najbolj kremasta polenta tista, ki ji na koncu dodamo košček masla. Če želite izvedeti, kako pripraviti to preprosto, a okusno jed, preizkusite ta recept.
Sestavine:
- 4 skodelice vode
- 1 čajna žlička soli
- 1 skodelica polente
- 3 žlice masla
- Pol skodelice sveže naribanega parmezana
Priprava:
- V srednje velik lonec nalijte vodo, jo posolite in zavrite. Polento počasi vmešajte v vrelo vodo: pri tem nenehno mešajte, da preprečite nastanek grudic.
- Zmanjšajte temperaturo in pustite, da voda počasi izpareva, pri tem pa polento redno mešajte, dokler se ne zgosti.
- Ko je polenta kuhana, jo odstavite s štedilnika in ji vmešajte maslo, da postane še bolj kremasta in okusna. Nato vmešajte še parmezan.
- Vse skupaj dobro premešajte in postrezite.
Kremasta polenta se odlično poda k ribjim jedem, pečeni zelenjavi ali drugim živilom po okusu.
Vir: kafe.rs
Novo na Metroplay: Dedek Mraz opozarja: "Starši, ne delite otrok na pridne in poredne!"