Okusi poletja tudi na pici!
Za 8 kosov potrebujete:
- 2 stroka česna
- 150 g kremnega smetanovega namaza
- 150 g mehkega kozjega sira
- sol, sveže mleti barviti poper
- 150 g zelenih belušev
- 80 g posušenih paradižnikov
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 300 g ohlajenega testa za pico
- 100 g pršuta
- 4 prepeličja jajca
- 100 g mlade špinače
Priprava:
1 Česen olupite in ga strite. Primešajte mu smetanov namaz, kozji sir, sol in poper. Očistite beluše, odrežite olesenele končke in stebla zrežite na majhne koščke. Posušene paradižnike in češnjeve paradižnike prerežite na pol.
2 Testo okroglo razvaljajte. Položite ga v model, obložen s papirjem za peko, in ga premažite s pripravljeno mešanico. Potresite z beluši, obema vrstama paradižnikov in pršutom.
3 Pico približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Nato nanjo ubijte jajca in jo potresite z oplaknjenimi listi špinače. Pecite še 1 do 2 minuti. Pico postrezite s paradižnikovo solato.
Foto: Profimedia