Odličen poletni kiš s stročjim fižolom in grafom lahko spakirate za piknik v naravi
Za 8 oseb potrebujete
- 1 belo čebulo
- 1 žlico olivnega olja
- 1 zvitek krhkega testa
- 125 g graha (svežega in olupljenega ali pa zamrznjenega)
- 125 g očiščenega stročjega fižola
- 4 jajca
- sol
- strt poper
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- 250 g goste kisle smetane
- 200 ml smetane za kuhanje
- 50 g drobno nastrganega parmezana
Priprava
Olupljeno čebulo zrežite na tanke rezine. Popražite jih na segretem olju in jih nato pustite, da se ohladijo. Testo zatisnite ob oglat model za pite, ki ste ga obložili s papirjem za peko, in robove testa povlecite navzgor. Testo večkrat prebodite z vilicami, po njem enakomerno porazdelite čebulne obroče in grah ter vse skupaj obložite s stročjim fižolom. Jajca razžvrkljajte s soljo in začimbami in primešajte tudi obe smetani in na koncu še sir.
Mešanico prelijte po zelenjavi in kiš približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite toplega ali hladnega.
Čas priprave: približno 60 minut
Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 35 g
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem