S svežim sirom in paradižniki
Za 4 osebe potrebujete
- 8 srednje velikih krompirjev
- sol
- 150 g soje ali boba (zamrznjen)
- 1 strok česna
- 150 g zeliščnega svežega sira
- 8 češnjevih paradižnikov
- poper
- lističe bazilike za okrasitev
Priprava
Krompir oplaknite in ga približno 10 minut kuhajte v slani vodi. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir odcedite, ga položite v pekač za narastke in ga 20–30 minut pecite še v pečici.
V vmesnem času po navodilih z embalaže skuhajte sojo oziroma bob. Za pripravo nadeva olupite česen, ga iztisnite k svežemu siru in dobro premešajte.
Krompir križno zarežite in ga previdno razprite. Vanj porazdelite sveži sir. Paradižnike oplaknite, jih odcedite in zrežite na krhlje ter jih porazdelite po krompirju. Začinite s soljo in poprom. Sojo oziroma bob odcedite in ga porazdelite okoli krompirja. Po želji okrasite z baziliko.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 360 kalorij, beljakovine: 21 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 25 g.
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit