Polnjena čili omleta

6. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjena čili omleta (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Izboljšana s karijevo pasto in kokosovim mlekom

Za 2 osebi potrebujete

  • 80 g pelatov
  • 4 majhne mlade čebule
  • 50 g šitake gob
  • 1 strok česna
  • 6 vejic koriandra
  • 60 ml juhe
  • 2 rezini ingverja
  • 1 žličko ribje omake
  • pol žličk sezamovega olja
  • čilijevo sol
  • 2 žlički rdeče karijeve paste
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 6 jajc
  • sol
  • muškatni orešek
  • 2 žlički masla
  • 2 žlički kokosove moke

Priprava

Očistite zelenjavo in gobe. Paradižnike prepolovite, čebulo in gobe zrežite na koščke, česen pa na rezine. Koriander drobno sesekljajte. V globoki ponvi segrejte juho, mlado čebulo, gobe, česen in ingver ter pri srednji temperaturi vse skupaj dušite približno 1–2 minuti, vse dokler se juha ne pokuha. Nato v mešanici segrejte še paradižnike. Začinite z ribjo omako, oljem in čilijevo soljo. Odstranite ingver.

Karijevo pasto in kokosovo mleko razžvrkljajte z jajci in mešanico začinite s soljo in muškatom. Segrejte ponev in jo namastite z 1 žličko masla. Vanj vlijte polovico jajčne mešanice, ponev pokrijte in počakajte 6–7 minut, da omleta zakrkne. V drugi ponvi popražite kokosovo moko. Na omleto stresite polovico zelenjave in jo prepognite. Potresite s polovico koriandra in kokosove moke. Porabite še preostale sestavine.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"