Izboljšana s karijevo pasto in kokosovim mlekom
Za 2 osebi potrebujete
- 80 g pelatov
- 4 majhne mlade čebule
- 50 g šitake gob
- 1 strok česna
- 6 vejic koriandra
- 60 ml juhe
- 2 rezini ingverja
- 1 žličko ribje omake
- pol žličk sezamovega olja
- čilijevo sol
- 2 žlički rdeče karijeve paste
- 100 ml kokosovega mleka
- 6 jajc
- sol
- muškatni orešek
- 2 žlički masla
- 2 žlički kokosove moke
Priprava
Očistite zelenjavo in gobe. Paradižnike prepolovite, čebulo in gobe zrežite na koščke, česen pa na rezine. Koriander drobno sesekljajte. V globoki ponvi segrejte juho, mlado čebulo, gobe, česen in ingver ter pri srednji temperaturi vse skupaj dušite približno 1–2 minuti, vse dokler se juha ne pokuha. Nato v mešanici segrejte še paradižnike. Začinite z ribjo omako, oljem in čilijevo soljo. Odstranite ingver.
Karijevo pasto in kokosovo mleko razžvrkljajte z jajci in mešanico začinite s soljo in muškatom. Segrejte ponev in jo namastite z 1 žličko masla. Vanj vlijte polovico jajčne mešanice, ponev pokrijte in počakajte 6–7 minut, da omleta zakrkne. V drugi ponvi popražite kokosovo moko. Na omleto stresite polovico zelenjave in jo prepognite. Potresite s polovico koriandra in kokosove moke. Porabite še preostale sestavine.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 9 g.