Zelo zanimiva jed ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 8 manjših rdečih pes
- sol
- 1 papriko
- 1 korenček
- 150 g riža
- olje
- 70 g feta sira
- sveže mleti poper
- svež timijan
- svež rožmarin
- 1 žlico kisa
- 400 g fileja piščančjih prsi
- začimbe za žar
Priprava:
1 Pese dobro operite in jih do mehkega skuhajte v slani vodi. Ko se ohladijo, jih olupite. Nato odrežite majhen vrhnji del in pese izdolbite. Očistite papriko in korenček ter oboje zrežite na zelo majhne koščke. Riž skuhajte v vreli slani vodi in ga odcedite. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem popražite riž, korenje in papriko.
2 Sir feta nastrgajte, polovico dodajte riževi mešanici in jo začinite s soljo, poprom, timijanom, rožmarinom in 1 žlico kisa. S pripravljeno mešanico nadevajte rdeče pese in jih potresite s preostalim feta sirom.
3 Očistite meso, ga zrežite na tanke rezine in jih lahno potolcite. Premažite jih z oljem ter natrite z začimbami za žar in soljo. Nato meso za 30 minut postavite v hladilnik.
4 Alufolijo nakapajte z oljem. Nanjo položite nadevane pese in meso. Postavite v pečico in s programom peke pod žarom vse skupaj pecite 10 do 12 minut.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?