Jed, ki zagotovo tekne!
Za 8 porcij potrebujete:
- 1 kg potrebušine s kožo in brez kosti
- 6 rezin toasta
- 1 šop mlade čebule
- 50 g masla
- 3 jajca
- 100 ml mleka
- 1/2 žlice mletega muškatnega oreščka
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 žlico mlete orientalske kumine
- 2 čebuli
- 200 ml temnega piva
Priprava:
1 Meso oplaknite in ga osušite. Nato ga globoko zarežite, tako da dobite žep. Kožo mrežasto zarežite.
2 Toast zrežite na kocke, jih stresite v pekač in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj.
3 Očiščeno mlado čebulo zrežite na kolesca in jih popražite na stopljenem maslu. Ločite rumenjake od beljakov. V skledo stresite popečene kruhove kocke in dodajte rumenjake, mleko in čebulo z maslom.
4 Mešanico začinite z nastrganim muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Beljakom dodajte malce soli in iz njih stepite trd sneg. Previdno ga vmešajte v mešanico.
5 Žep v mesu napolnite z nadevom in odprtino spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom. Olupljeni čebuli zrežite na obročke in jih porazdelite okoli mesa v pekaču.
6 Prilijte pivo, pekač pokrijte in meso približno 90 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Med peko meso nekajkrat oblijte z nastajajočo omako. Pečeno meso zrežite na rezine in jih postrezite.