Polnjena potrebušina na pivu

31. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjena potrebušina na pivu (foto: Profimedia)
Profimedia

Jed, ki zagotovo tekne!

Za 8 porcij potrebujete:

  • 1 kg potrebušine s kožo in brez kosti
  • 6 rezin toasta
  • 1 šop mlade čebule
  • 50 g masla
  • 3 jajca
  • 100 ml mleka
  • 1/2 žlice mletega muškatnega oreščka
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žlico mlete orientalske kumine
  • 2 čebuli
  • 200 ml temnega piva

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga osušite. Nato ga globoko zarežite, tako da dobite žep. Kožo mrežasto zarežite.


2 Toast zrežite na kocke, jih stresite v pekač in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj.


3 Očiščeno mlado čebulo zrežite na kolesca in jih popražite na stopljenem maslu. Ločite rumenjake od beljakov. V skledo stresite popečene kruhove kocke in dodajte rumenjake, mleko in čebulo z maslom.


4 Mešanico začinite z nastrganim muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Beljakom dodajte malce soli in iz njih stepite trd sneg. Previdno ga vmešajte v mešanico.


5 Žep v mesu napolnite z nadevom in odprtino spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom. Olupljeni čebuli zrežite na obročke in jih porazdelite okoli mesa v pekaču.


6 Prilijte pivo, pekač pokrijte in meso približno 90 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Med peko meso nekajkrat oblijte z nastajajočo omako. Pečeno meso zrežite na rezine in jih postrezite.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"