Tako Madžari pripravijo najboljše polnjene paprike: preskočijo ta korak, zaradi česar je jed bolj sočna in okusna

25. 9. 2024
Deli
Tako Madžari pripravijo najboljše polnjene paprike: preskočijo ta korak, zaradi česar je jed bolj sočna in okusna (foto: Profimedia)
Profimedia

Madžari pri pripravi preskočijo ta korak, zaradi česar so njihove polnjene paprike bolj sočne in okusne.

Vsaka gospodinja ima svoj recept za polnjene paprike, in vsaka ima svoje trike, zaradi česar jed postane naravnost odlična. Tudi domove na balkanu pa vse bolj navdušujej način, ki ga uporabljajo Madžari.

Ne spreglejte:

Čeprav se na prvi pogled zdi enostavno napolniti paprike z mesom in rižem, obstaja nekaj trikov in korakov, ki jih morate upoštevati, da bodo vedno popolne.

Triki, ki jih pri pripravi polnjenih paprik uporabljajo Madžari

Za začetek lahko izboljšate okus omake, v kateri se kuhajo paprike. Pomembno je, da preskočite korak, kjer omaki dolivate vodo in namesto tega uporabite jušno osnovo.

Kaj se zgodi v telesu, če se za dva tedna odpovemo sladkorju

Omaki dodajte tudi slanino, ki jo pred tem narežete na manjše koščke in jo popražite. Madžarski kuharji priporočajo, da del slanine prihranite za nadev in jo primešate k z mesno-riževi masi.

Še en odličen dodatek, ki lahko izboljša okus polnjenih paprik, je olje ali namaz z aromo česna – eno čajno žličko dodajte v nadev.

Če imate radi pekočo hrano, omaki dodajte tudi nekaj svežega čilija. S tem boste poskrbeli za edinstveno aromo, same paprike pa bodo še bolj okusne.

Že uporabljate katerega od teh trikov?

Vir: espresso.co.rs

Prihaja prvo cepivo proti gripi v obliki pršila za nos: cepljenje bo možno kar doma, cepivo pa bo možno naročiti po spletu

Bonus video: Aktivni podkast z dr. Urško Šavli