Madžari pri pripravi preskočijo ta korak, zaradi česar so njihove polnjene paprike bolj sočne in okusne.
Vsaka gospodinja ima svoj recept za polnjene paprike, in vsaka ima svoje trike, zaradi česar jed postane naravnost odlična. Tudi domove na balkanu pa vse bolj navdušujej način, ki ga uporabljajo Madžari.
Ne spreglejte:
- Naša novinarka je preizkusila vegansko Nutello: "Tega nisem pričakovala"
- V Ljubljani zaposlili prvega osebnega trenerja, ki ga poganja umetna inteligenca
Čeprav se na prvi pogled zdi enostavno napolniti paprike z mesom in rižem, obstaja nekaj trikov in korakov, ki jih morate upoštevati, da bodo vedno popolne.
Triki, ki jih pri pripravi polnjenih paprik uporabljajo Madžari
Za začetek lahko izboljšate okus omake, v kateri se kuhajo paprike. Pomembno je, da preskočite korak, kjer omaki dolivate vodo in namesto tega uporabite jušno osnovo.
Omaki dodajte tudi slanino, ki jo pred tem narežete na manjše koščke in jo popražite. Madžarski kuharji priporočajo, da del slanine prihranite za nadev in jo primešate k z mesno-riževi masi.
Še en odličen dodatek, ki lahko izboljša okus polnjenih paprik, je olje ali namaz z aromo česna – eno čajno žličko dodajte v nadev.
Če imate radi pekočo hrano, omaki dodajte tudi nekaj svežega čilija. S tem boste poskrbeli za edinstveno aromo, same paprike pa bodo še bolj okusne.
Že uporabljate katerega od teh trikov?
Vir: espresso.co.rs