Cordon bleu s paradižniki.
Za 4 osebe potrebujete
• 2 paradižnika
• 4 fileje piščančjih prsi (po 140 g)
• sol, poper
• 4 rezine kuhane šunke
• 1 žlico sesekljanega timijana
• 4 rezine gavde
• 2 jajci
• 3 žlice moke
• 100 g drobtin
• 4 žlice stopljenega masla
Priprava
Paradižnike križno zarežite, jih poparite z vrelo vodo, nato še s hladno in jih olupite. Zrežite jih na četrtine, jim odstranite semenje in meso sadeža zrežite na kocke.
Fileje oplaknite in osušite. V vsakega po dolžini zarežite žep, meso razprite, nežno potolcite in ga začinite s soljo in poprom. Na meso nato položite po 1 rezino šunke, nekaj koščkov paradižnika in malce timijana. Pokrijte z rezino sira, meso zapognite in po potrebi spnite z zobotrebcem.
Razžvrkljajte jajci. Fileje najprej povaljajte v moki, nato v jajcu in za konec še v drobtinah. Z vsake strani jih približno 5 minut pecite na vročem stopljenem maslu. Jed postrezite in jo po želji okrasite še s krhlji limon in timijanom.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 60 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 24 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl