Medenjaki z malo fantazije
Sestavine za približno 30–40 kosov
- 300 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- pol zavitka pecilnega praška
- 2 žlici ruma
- 2 žlici medu
- 1 žlica mleka
Za nadev
- 200 g slivovega džema
- 80–100 g sesekljanih orehov
Priprava
Iz moke, sladkorja v prahu, jajc, pecilnega praška, ruma, medu in mleka zgnetite mehko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga čez noč postavite v hladilnik.
Naslednji dan ga razdelite na štiri dele in vsakega razvaljajte na pomokani delovni površini v kos, širok 10 cm in debel 3 mm. Sredino vsakega kosa premažite s slivovo marmelado, ki ste ji primešali orehe.
Testo zapognite čez nadev najprej z ene strani, ga premažite z razžvrkljanim jajcem in nato še z druge. Zatisnite končke testa. Zavitke položite v pekač, obložen s papirjem za peko, vse premažite z jajcem in jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj), dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Preden jih postrežete, jih zrežite na približno 1 cm debele rezine.
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio