Ker pomlad trka na vrata ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 mladi čebuli
- 1 čili
- 20 g ingverja
- 1 korenček
- 1 rdečo papriko
- 50 g pora
- 50 g pak choi
- olje
- 1 žlico masla
- 100 g riževih rezancev
- 100 ml sojine omake
- 4 žlice čili omake
- 4 žlice ostrigove omake
- 1 žlico škroba
- 8 riževih listov
- 1 jajce
- 1 žlico sezamovega olja
- 1 limeto
Priprava:
1 Očistite in oplaknite vso zelenjavo. Nato jo odcedite in 1 mlado čebulo, čili in kos ingverja prihranite za pozneje. Preostalo zelenjavo zrežite na ozke paličice. V voku segrejte olje in maslo in na maščobi popražite zrezano zelenjavo.
2 Riževe rezance pripravite po navodilih z embalaže, jih odcedite in primešajte zelenjavi. Vse skupaj začinite s 4 žlicami sojine in ostrigove omake, potresite s škrobom in premešajte.
3 Riževe liste zrežite na trikotnike in jih obložite z zelenjavno mešanico. Robove testa premažite z jajci in liste zvijte. V ponvi segrejte olje in na njem ocvrite zvitke. Nato jih vzemite ven in odcedite na papirnati brisači.
4 Na vročem olju popražite preostal sesekljan čili, ingver in mlado čebulo. Dodajte sojino omako in malo vode. Malce povrite in dodajte nekaj kapljic sezamovega olja. Pomladanske zvitke postrezite z omako in limeto.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?