Odlična ideja, kako porabiti govedino iz juhe.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 kg kuhanega krompirja v oblicah od prejšnjega dne
• 250 g kuhane govedine (na primer iz juhe)
• 2 čebuli
• 2–3 žlice masla
• 1 žličko posušenega majarona
• 2 žlici sesekljanega peteršilja
• sol, poper
• malo kumine v zrnju
Priprava
Krompir olupite in zrežite na od 3 do 4 mm debele rezine. Mesu odstranite maščobo in ga zrežite na trakove. Čebulo olupite in jo zrežite na rezine.
V ponvi raztopite maslo in na njem rezine krompirja zlato rjavo opecite. Dodajte čebulo in jo pecite 5 minut. Primešajte govedino in majaron ter pražite še 5 minut. Na koncu primešajte peteršilj ter po okusu solite in poprajte.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 31 g.