Okusna jed (predvsem za ljubitelje gob) z rahlim pridihom poletja.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kg drobnega krompirja, ki se ne razkuha
- 4 žlice olivnega olja
- 300 g gob (lisičke, jurčki ali šampinjoni, ali mešano)
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 šalotki
- 1 vejico rožmarina
- 1 strok česna
- sol, poper
- malo rukole
- 100 g rikote, skute ali sirčka
Priprava:
Krompir temeljito operite, po želji olupite in po dolgem zrežite na četrtine. V ponvi na 2 žlicah olivnega olja ga med mešanjem pecite 10 minut. Pripravite gobe in paradižnik ter jih po potrebi narežite. Šalotko olupite in sesekljajte. Gobe, šalotko in preostalo olje dodajte v ponev in pražite še 5 minut.
Rožmarin oplaknite in osušite. Česen olupite in sesekljajte. Krompirju primešajte rožmarin, česen in paradižnik ter pražite 3 minute. Jed začinite s soljo in poprom. Rožmarinovo vejico odstranite iz ponve. Tik pred serviranjem jed posujte z rukolo in razdrobljeno skuto.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 32 g.
Iz revije Lisa
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl