Popečene polnozrnate košarice s skutno kremo in sadjem

23. 3. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Popečene polnozrnate košarice s skutno kremo in sadjem (foto: revija čarovnija okusa)
revija čarovnija okusa

Košarice polne okusa

Sestavine za 4 porcije

za košarice:

  • 40 g mletih mandljev s kožo
  • ščepec soli
  • 75 g drobno mlete polnozrnate moke
  • 65 g masla
  • 2–3 žlice hladne vode

za nadev:

  • 130 g polmastne skute
  • 2 rumenjaka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 8–10 vloženih marelic
  • 3 žlice zamrznjenega ribeza ali polovica granatnega jabolka

Priprava

Zmešajte mandlje, sol in moko. Dodajte koščke masla in zgnetite mrvice. Po žlicah dodajte vodo in zgnetite testo. Zavijte ga v folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.

Testo razvaljajte in izrežite 4 kroge. Položite jih na papir za peko in nato v 4 modelčke. Oblikujte robove in testo prebodite z vilicami. Pokrijte s papirjem za peko in obložite s suhimi stročnicami. Približno 8 minut jih pecite v pečici, ki ste jo segreli na 180 stopinj. Potem odstranite stročnice in papir in testo pecite še 5 minut.

Skuto zmešajte z rumenjakom in obema vrstama sladkorja. Modelčke napolnite s skuto. Marelice odcedite, jih zrežite na drobne koščke in porazdelite po skuti. Potresite z ribezom ali semeni granatnega jabolka. Za 12–15 minut modelčke še postavite v pečico. Nato naj se sadne košarice ohladijo, preden jih boste postregli, pa jih potresite še s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 60 minut

Na osebo približno 470 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 46 g

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?