Kako enostavno pripraviti božansko sladico s kavo?
Sestavine:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 3 rumenjaki
- 2 čajni žlički mlete kave
- 4 žlice sladkorja
- 2 skodelici smetane za stepanje
Priprava:
1. Čokolado stopite v posodi nad vrelo vodo.
2. V ponvi penasto vmešajte rumenjake, kavo, sladkor in 1 skodelico smetane. Med nenehnim mešanjem zmes kuhajte na zmernem ognju približno 2 minuti, dokler se vse skupaj ne poveže in mešanica dobi karamelno rjavo barvo.
3. Na koncu vmešajte še stopljeno čokolado in mešanico postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.
4. Preostalo smetano stepite, nato pa ji vmešajte ohlajeno čokoladno zmes. Mousse ponovno postavite v hladilnik in ga postrezite ohlajenega.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem