Slastna jed, s katero boste zaqgodovo navdušili domače.
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 250 g moke
- ščepec soli
- 125 g masla
- 1 jajce
- maslo za model
Za nadev:
- 1 majhno rdečo papriko
- 1 majhno rumeno papriko
- 1 por
- 3 jajca
- 200 ml smetane
- 100 g skute
- 1 žlico dijonske gorčice
- 2 stroka česna
- 100 g ementalca
- sol
- 4 vejice timijana
- 80 g črnih oliv
Priprava:
1 Moko in sol presejte, dodajte koščke zmehčanega masla in jajce. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2 Očistite zelenjavo. Papriki zrežite na paličice, por pa na obročke. Jajca stepite s smetano in skuto. Dodajte gorčico, strt česen in drobno nastrgan sir. Če želite, nadev še solite.
3 Testo okroglo razvaljajte in z njim obložite namaščen model za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami in prelijte z nadevom.
4 Po nadevu razporedite zelenjavo in jo potresite z vejicami timijana in olivami. Kiš 50 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.
Foto: Profimedia