Praznični čas navadno ne mine brez priprave slastnih dobrot.
Če ste tudi vi med ljubitelji praznične peke in ustvarjanja dobrih jedi, med katerimi ne manjkajo niti božični piškoti, boste navdušeni nad preprostimi piškoti s pridihom kokosa.
Tokrat imamo za vas pripravljen recept Marie Cossi, ki je nastal z namenom, da navduši ljudi, ki stremijo k pripravi zdravih jedi, pijače in prigrizkov.
Ne spreglejte:
- 9 najboljših zdravstvenih koristi cimeta
- Preprosto praznično pecivo brez peke: Kokosove kroglice iz 4 sestavin
- Božansko: NIZKOKALORIČNI krofi z okusom Snickers
Kaj potrebujete za kokosove piškote?
- 40 g deviškega kokosovega olja
- 50 g kokosovega sladkorja
- 30 g rjavega sladkorja
- 2/3 čajne žličke burbonske vanilije
- 1 jajce
- 75 g polnozrnate pšenične moke
- 75 g pirine moke
- 1/3 čajne žličke sode bikarbone
- 2 rebri temne čokolade
Postopek priprave:
Za začetek stopite kokosovo olje s sladkorjem. To bo pomagalo, da se bodo kasneje piškoti kar topili v ustih. Dodajte jajce in premešajte. Nato dodajte še moko, vanilijo in sodo bikarbono, ter zmešajte, da se ustvari kompaktna zmes.
V dobljeno zmes vgnetite še predhodno nasekljane koščke čokolade. V naslednjem koraku pričnite iz zmesi delati enakomerne kroglice (piškote) in jih sproti polagajte na pekač, obložen s peko papirjem.
Piškote pecite pri 180 stopinjah celzija približno 12 minut. Ko bodo pečeni, bodo zelo krhki, zato se jih ne dotikajte z rokami, temveč iz pekača potegnite cel papir in položite na pult, dokler se piškoti ne ohladijo.
Po nekaj minutah se bodo piškoti ohladili in strdili, toda kljub skorjici še vedno ostali mehki. Uživajte v prazničnih piškotih, kolikor pa vam jih ostane, jih lahko shranite v pločevinasto škatlo ali kozarec.
Bonus video: Kako tudi v času praznikov poskrbeti za uravnotežene obroke?
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?