Če se držite običajev martionovanja, potem na vaši obloženi mizi ne sme manjkati martinova gos.
Tokrat smo pripravili recept za pečeno martinovo gos, ki je primeren tudi za tiste, ki je še niste pripravljali in vsebuje malo sestavin. Za lažje sledenje receptu, imate v pripravi tudi fotografije. Bodite tokrat vi tisti, ki postreže z glavno specialiteto.
Za 6 oseb potrebujete:
- 1 gos
- 2 jabolki
- 2 hruški
- 2 čebuli
- 50 g suhih sliv
- timijan
- sol
- kumino
Gos očistite in oplaknite. Krila pred peko zataknite pod gos.
Očistite jabolka, hruške in čebulo ter jih zrežite na večje kose. Suhe slive prepolovite. Dodajte lističe timijana in vse skupaj zmešajte.
Gos zunaj in znotraj natrite s soljo in jo napolnite s pripravljeno mešanico. Nato jo povežite in potresite s kumino.
Gos položite v pekač in prilijte malo vode. Približno 2 uri jo pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Nato jo obrnite in pecite še 2 uri. Med peko jo večkrat oblijte z nastajajočo omako, če je treba, dodajte tudi vodo. Postrezite z rdečim zeljem in cmoki.
Preverite še Kitajci pojedo še enkrat toliko sadja in zelenjave kot največji evropski porabniki ali pa Potrebujete motivacijo za pripravljanje obrokov doma?
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?