Preprost trik, kako ohraniti kruh dlje časa svež

4. 12. 2016
Deli
Preprost trik, kako ohraniti kruh dlje časa svež (foto: Profimedia)
Profimedia

Vam kruh pogosto ostaja in ga morate včasih celo zavreči?

Namesto da v zamrzovalnik pospravite kar celo štruco ali hlebec, ki ga je potem potrebno še pravočasno vzeti ven in odtajati, naredite tako:

1. Če po 24h urah kruha ne porabite, preostanek narežite na rezine. (Predolgo ne čakajte, sicer bo uporaben le še za drobtine ali pa ga bo napadla plesen.)

2. Če je vaš zamrzovalnik dovolj velik: pladenj ali pekač obložite s peki papirjem in naj razporedite rezine kruha. Pladenj postavite v zamrzovalnik. Pomembno je, da zamrznete vsako rezino posebej.

3. Ko so rezine kruha zamrznjene, jih spakirajte in postavite nazaj v zamrzovalnik, kjer jih lahko hranite tudi več tednov.

Tekstura kruha se bo tako ohranila in veliko boljšega okusa bo kot dva dni star kruh, ki ga hranite v omari.

Poleg tega je takšno shranjevanje priročenejše: ko si boste zaželeli kruha, vam ne bo treba odtajati celega kosa, preprosto vzamete rezino. Če si boste pripravili toast, pa rezino postavite kar v toaster, le kakšna minuta več bo potrebna, da bo pripravljen.

Preberite še:  Rjavi riž: Trik pri kuhanju, zaradi katerega bo okusnejši

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?