Poskusite to odlično presno čokoladno torto.
Za 10 porcij potrebujete:
Za tortno dno:
- 1 skodelico olupljenih mandljev
- 1/2 skodelice datljev
- 1/2 skodelice nastrganega kokosa
- 1/2 skodelice kakava
- 1 ščepec soli
Za kremo:
- 1/2 skodelice kokosovega olja
- 1/2 skodelice indijskih oreščkov
- 3 žlice agavinega sirupa
- 1/2 skodelice kokosove kreme
- 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
Za čokoladne mrvice:
- 1/2 skodelice indijskih oreščkov
- 1/2 skodelice kakava v prahu
- 1 žlico kokosovega olja
- 1 žlico agavinega sirupa
Priprava:
Datlje in indijske oreščke namočite že dan prej. V električnem sekljalniku pretlačite sestavine za tortno dno in maso zatisnite v tortni model, obložen s papirjem za peko.
Pretlačite sestavine za kremo in jo porazdelite ter pogladite po tortnem dnu. Na koncu pripravite še mrvice. Vse sestavine zanje sesekljajte v električnem sekljalniku in mrvice potresite po kremi. Torto za približno 3 ure postavite v hladilnik in jo nato postrezite.
Čas priprave: približno 20 minut + namakanje 24 ur
Na porcijo približno 330 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 19 g
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem