Ni zime brez tople juhe...
Za 4 osebe potrebujete:
- 80 g prosa
- sol
- 120 g masla
- 150 g gomoljčne zelene
- 150 g korenine peteršilja
- 150 g korenja
- 1 čebulo
- 4 stroke česna
- poper
- 1 l zelenjavne juhe
- 200 ml smetane za kuhanje
- 80 g zamrznjenih gob
- 8 vejic svežega majarona
Priprava:
1 Proso skuhajte v vreli slani vodi, ga odcedite in postavite vstran. V kozici segrejte 70 g masla in na njem popražite na kocke zrezano zelenjavo. Po 8 minutah dodajte sesekljano čebulo in na rezine zrezani česen ter vse skupaj pražite še 3 minute. Prilijte juho, začinite s soljo in poprom ter pustite, da vse skupaj lahno vre 30 minut.
2 Iz juhe vzemite 1/4 zelenjave in jo postavite vstran, dodajte pa 3/4 kuhanega prosa. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte smetano in vse skupaj pokuhajte.
3 V ponvi na preostalem maslu popražite sesekljane gobe in jih skupaj s preostalo zelenjavo in prosom stresite v juho. Okrasite jo s svežim majaronom in postrezite s svežim kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?