Imate radi terino? Potem je ta recept kot nalašč za vas!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g puranjih stegen
- 300 g puranjih jeter
- 4 rezine toasta
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 3 jajca
- 75 ml smetane
- 50 ml brendija
- 8 vejic timijana
- 50 g masla
- sol, sveže mleti črni poper
- 50 g izkoščičenih zelenih oliv
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 70 g olupljenih mandljev
Priprava:
1 Puranje meso oplaknite, osušite in zmeljite. Oprana jetra drobno sesekljajte. Toast zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte.
2 Toastu primešajte jajca, smetano, brendi, česen in oplaknjene lističe timijana. Kruhovi mešanici nato primešajte mleto meso.
3 V ponvi stopite maslo in na njem popražite čebulo. Dodajte jetra in sol ter jih pražite 5 minut. Po peki jih postavite stran in počakajte, da se ohladijo.
4 Mesni mešanici primešajte jetra s čebulo in olive in vse skupaj začinite s soljo in porom. Mešanico dajte v pekač in jo zatisnite ob dno. Pokrijte z aluminijasto folijo in jo 90 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa jo okrasite s preostalim timijanom. Postrezite s svežim kruhom.