Puranja terina z olivami

25. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranja terina z olivami (foto: Profimedia)
Profimedia

Imate radi terino? Potem je ta recept kot nalašč za vas!

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 600 g puranjih stegen
  • 300 g puranjih jeter
  • 4 rezine toasta
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 3 jajca
  • 75 ml smetane
  • 50 ml brendija
  • 8 vejic timijana
  • 50 g masla
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 50 g izkoščičenih zelenih oliv
  • 50 g izkoščičenih črnih oliv
  • 70 g olupljenih mandljev

Priprava:

1 Puranje meso oplaknite, osušite in zmeljite. Oprana jetra drobno sesekljajte. Toast zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte.

2 Toastu primešajte jajca, smetano, brendi, česen in oplaknjene lističe timijana. Kruhovi mešanici nato primešajte mleto meso.

3 V ponvi stopite maslo in na njem popražite čebulo. Dodajte jetra in sol ter jih pražite 5 minut. Po peki jih postavite stran in počakajte, da se ohladijo.

4 Mesni mešanici primešajte jetra s čebulo in olive in vse skupaj začinite s soljo in porom. Mešanico dajte v pekač in jo zatisnite ob dno. Pokrijte z aluminijasto folijo in jo 90 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa jo okrasite s preostalim timijanom. Postrezite s svežim kruhom.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"