V rafiniranem začimbnem ovoju
Za 4 osebe potrebujete
- 2 puranji stegni (po približno 500 g)
- sol, poper
- 3 žlice olja
- 4 čebule
- pol žličke orientalske kumine, kardamoma, koriandra in pol cimetove paličice (vse grobo zdrobljeno)
- sok 2 pomaranč
- 400 ml perutninske juhe
- 300 g korenja
- 250 g basmati riža
Priprava
Puranji stegni oplaknite in osušite. Natrite ju s soljo in poprom. V večji ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani približno 5 minut pecite meso.
Čebule olupite in jih zrežite na krhlje. Na hitro jih popecite ob mesu. Zmešajte začimbe in z njimi potresite meso. Prilijte pomarančni sok in juho, posodo pokrijte in vse skupaj dušite približno 50 minut.
Korenje olupite in ga grobo nastrgajte. Riž s korenjem pri nizki temperaturi približno 18–20 minut kuhajte v 500 ml vrele slane vode. Omako po želji pretlačite s paličnim mešalnikom, jo malce pokuhajte in še enkrat začinite. Postrezite in jed okrasite še s pomarančnimi ostružki.
Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.
Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 63 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?