Malce mehiškega priokusa ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g puranjih prsi
- sol
- 100 g jogurta
- 2 stroka česna
- 6 rezin suhega toasta
- 2 jajci
- 100 g moke
- olje za cvrenje
Za salso:
- 1/2 zelene paprike
- 1 rumeno papriko
- 1 rdečo papriko
- 1 majhno rdečo čebulo
- 2 žlici limetinega soka
- 1 čili
- 1 strok česna
- sol
- 4 žlice olivnega olja
Priprava:
1 Oplaknite meso, ga osušite in zrežite na rezine. Nežno jih potolcite, začinite s soljo in premažite z mešanico jogurta in strtega česna. Meso pokrijte s folijo za živila in ga za 2 uri pustite počivati v hladilniku.
2 Medtem pripravite salso. Oplaknite papriko in jih očistite. Čebulo olupite. Vse skupaj zrežite na majhne kocke. Stresite jih v skledo, dodajte limetin sok, sesekljan čili, strt česen, sol in olje. Dobro premešajte in postavite v hladilnik.
3 Toast zmeljite v drobtine. Meso najprej povaljajte v moki, nato v stepenih jajcih in na koncu še v krušnih drobtinah. Rezine mesa položite drugo poleg druge na pladenj in jih zlato ocvrite na srednji temperaturi.
4 Ocvrto meso odcedite na papirnati brisači in ga postrezite s salso in krompirjem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del