Puranje meso je slastno meso...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g manjših krompirjev
- sol
Za pesto:
- 30 g mandljevih lističev
- 30 g drobnjaka
- 1 strok česna
- 40 ml olivnega olja
- 200 g nastrganega parmezana
- sol, sveže mleti poper
Za zrezke:
- 4 puranje zrezke
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 večje jajce
- 2 žlici mleka
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlico sesekljane bazilike
- 80 g moke
- 100 g drobtin
- 200 ml olja
- maslo
In še:
- pest listov mlade špinače
Priprava:
1 Krompir olupite, zrežite na četrtine in jih približno 15 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in shranite na toplem.
2 V tem času gladko ukašite mandlje, drobnjak in česen ter postopoma dodajte še olje. Gladki mešanici primešajte še sir, pesto začinite s soljo in poprom in ga dajte v posodico.
3 Meso lahno potolcite in ga začinite s soljo in poprom. Jajce razžvrkljajte z mlekom in dodajte zelišča. Meso povaljajte v moki, jajcu in nato še v drobtinah.
4 V ponvi segrejte olje in na njem zrezke zlato rjavo ocvrite z obeh strani. Odcedite jih na papirnati brisači. Pred serviranjem jih nakapajte s stopljenim maslom in postrezite s krompirjem, pestom in mlado špinačo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?