Z malo maščobami in kalorijami – in kljub temu slastno!
Za 4 osebe potrebujete
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 1 šopek drobnjaka
- 4 puranje zrezke (po 180 g)
- poper
- 1 žlico repičnega olja
- sol
- 4 žlice vinjaka (ali jabolčnega soka)
- 300 ml sojine kreme
Priprava
Olupite šalotki in česen ter jih drobno sesekljajte. Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega ali ga obrišite s papirnato brisačo in ga drobno sesekljajte. Puranje zrezke oplaknite pod hladno vodo, jih obrišite s papirnato brisačo in jih prepolovite. Začinite jih s poprom in jih na vročem olju in na visoki temperaturi z vsake strani pecite približno 3 minute. Po koncu peke jih vzemite iz ponve, jih začinite s soljo in zavijte v aluminijasto folijo.
Na maščobi na srednji temperaturi lahno podušite šalotke in česen. Zalijte z vinjakom ali jabolčnim sokom. Primešajte sojino smetano in jo v odkriti ponvi in na visoki temperaturi pokuhajte, da bo lepo kremna. Nato dodajte še zrezke skupaj s sokom in vse skupaj malce povrite.
Zrezkom primešajte še drobnjak in jed še enkrat začinite s soljo in poprom. Zraven tekne krompir v oblicah. Po želji jed okrasite še z drobnjakovimi bilkami.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 47 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 2 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija