Buče in orehi? Zakaj pa ne?
Za 4 osebe potrebujete:
Za masleno testo:
- 300 g buče hokaido
- olivno olje
- sol, sveže mleti poper
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 100 g masla
- 1 žličko orientalske kumine
- 50 g orehov
- 60 g parmezana
- pest timijana in rožmarina
- 800 g puranjih prsi
- drobtine
- 2 rdeči čebuli
- 600 g krompirja
Priprava:
1 Očistite bučo, izdolbite semena in jo zrežite na kocke. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih nakapajte z oljem. Solite in poprajte. V pečici, segreti na 200 stopinj, jih pecite 10 minut. Nato buče pretlačite s paličnim mešalnikom in počakajte, da se ohladijo.
2 Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte orientalsko kumino in sesekljane orehe ter vse skupaj malce popražite. Čebulno mešanico stresite v skledo. Primešajte bučni pire, nastrgan parmezan in polovico začimb.
3 Očiščeno meso po dolgem zarežite in razprite. Nato ga nežno potolcite. Po njem razporedite bučni nadev in meso zvijte. Tesno povežite z vrvico. Zvitek nato povaljajte v drobtinah. Na hitro ga z vseh strani rjavo popecite v vročem olju v ponvi.
4 Meso nato položite v pekač. Olupljeno rdečo čebulo zrežite na rezine. Krompir dobro operite in ga prepolovite. Skupaj s čebulo in preostalimi zelišči ga razporedite okoli mesa. Nakapajte z malo olja in meso 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia