Puranji zvitki

1. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranji zvitki (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Pospremljeni s fižolom in korenjem

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 pločevinko belega fižola (250 g po odcejanju)
  • 750 g korenja (kocke)
  • 2–3 žličke nastrganega ingverja
  • sol, poper
  • 1 šopek peteršilja (sesekljanega)
  • 4 puranje zrezke
  • 2 žlici rastlinske kreme
  • 80 g čebule (sesekljane)
  • 250 g nadomestka smetane

Priprava

Fižol odcedite. Odmerite 100 g korenja in 100 g fižola. Korenje drobno nastrgajte, fižol zmečkajte s paličnim mešalnikom in mešanico obojega začinite z 1 žličko ingverja, soljo in poprom. Primešajte še polovico peteršilja.

Zrezke oplaknite pod hladno vodo, jih obrišite in začinite s soljo in poprom. Zelenjavni pire premažite po zrezkih, jih zvijte in spnite. V ponvi segrejte rastlinsko kremo in na njej dobro popecite zvitke. Zraven popecite tudi čebulo. Dodajte še preostalo korenje in fižol ter vse skupaj pri srednji temperaturi in v pokriti posodi dušite približno 15 minut. Primešajte še nadomestek smetane, pustite, da vse skupaj lahno vre še 5 minut, in nato jed še enkrat začinite.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?