Pospremljeni s fižolom in korenjem
Za 4 osebe potrebujete
- 1 pločevinko belega fižola (250 g po odcejanju)
- 750 g korenja (kocke)
- 2–3 žličke nastrganega ingverja
- sol, poper
- 1 šopek peteršilja (sesekljanega)
- 4 puranje zrezke
- 2 žlici rastlinske kreme
- 80 g čebule (sesekljane)
- 250 g nadomestka smetane
Priprava
Fižol odcedite. Odmerite 100 g korenja in 100 g fižola. Korenje drobno nastrgajte, fižol zmečkajte s paličnim mešalnikom in mešanico obojega začinite z 1 žličko ingverja, soljo in poprom. Primešajte še polovico peteršilja.
Zrezke oplaknite pod hladno vodo, jih obrišite in začinite s soljo in poprom. Zelenjavni pire premažite po zrezkih, jih zvijte in spnite. V ponvi segrejte rastlinsko kremo in na njej dobro popecite zvitke. Zraven popecite tudi čebulo. Dodajte še preostalo korenje in fižol ter vse skupaj pri srednji temperaturi in v pokriti posodi dušite približno 15 minut. Primešajte še nadomestek smetane, pustite, da vse skupaj lahno vre še 5 minut, in nato jed še enkrat začinite.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 11 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?