Odlično kosilo ali večerja ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 700 g puranjih prsi
- sol, sveže mleti poper
- 80 g rezin slanine
- 100 g graha
- 2 čebuli
- 6 strokov česna
- 8 suhih paradižnikov
- svež žajbelj
- 70 g pinjol
- olivno olje
- 180 g maskarponeja
Za ameriški krompir:
- 600 g krompirja
- 4 stroke česna
- svež timijan
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlico začimb za žar
- sol, sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Meso očistite in ga zrežite na čim večje rezine. Lahno jih potolcite, začinite s soljo in poprom ter obložite s slanino. Grah oplaknite pod vodo in ga odcedite. Olupite 1 čebulo in 1 česen ter oboje sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi suhe paradižnike, drobnjak in pinjole.
2 Sesekljane sestavine in grah lahno popražite na majhni količini olivnega olja. Ohlajeni mešanici primešajte maskarpone ter jo začinite s soljo in poprom. Kremo razporedite po mesu in ga zvijte. Zvitke povežite s sukancem in jih z vseh strani zlato popecite na preostali sesekljani čebuli in malce olja. Vse skupaj nato dajte v pekač in meso 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 Medtem operite krompir, ga obrišite in zrežite na četrtine. Olupite česen in ga sesekljajte skupaj s timijanom. V ponvi segrejte olje in na njem popecite krompir. Nato dodajte česen, začimbe, timijan, sol in poper. Premešajte. Dodajte mesu in vse skupaj pecite še 15 minut.
Foto: Profimedia