Lotarinška pita ali quiche lorraine je znana francoska slana pita...
Za 8 kosov potrebujete:
- 300 g moke
- sol
- 150 g masla
- 3 čebule
- 100 g slanine
- 2 žlici olja
- sveže mleti poper
- 3 vejice timijana
- 2 jajci
- 150 ml smetane
- 150 g trdega sira
Priprava:
1 Moko in sol presejte. Dodajte koščke hladnega masla, 50 ml vode in zamesite gladko testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 120 minut postavite v hladilnik.
2 Olupljeno čebulo zrežite na obročke, slanino pa na manjše koščke. Oboje popražite na vročem olju. Začinite s soljo, poprom in sveže sesekljanim timijanom.
3 Testo tanko razvaljajte in z njim obložite model za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami.
4 Po testu razporedite čebulo s slanino in prelijte s stepenimi jajci, zmešanimi s smetano in nastrganim sirom.
5 Pito približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Okrasite s sveže sesekljano mlado čebulo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?