V pečici v zgolj 20 minutah
Za 16 kosov potrebujete
- drobtine
- 1 kg rabarbare
- 250 g mehkega masla
- 225 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 ščepec soli
- 4 jajca
- 375 g moke
- pol zavitka pecilnega praška
- 6 žlic mleka
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite pekač in ga potresite z drobtinami. Rabarbaro očistite in jo zrežite na približno 1 cm velike kose.
Penasto stepite maslo, sladkor, vaniljev sladkor in sol. Drugo za drugim primešajte še jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom, jo presejte in jo izmenjaje z mlekom primešajte preostalim sestavinam. Vse skupaj zmešajte v gladko testo. Z mokrimi prsti ga porazdelite po namaščenem pekaču, ga obložite z rabarbaro in kolač pecite približno 35 minut. Po peki naj se popolnoma ohladi. Če želite, ga potresite še s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na kos: približno 290 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 33 g.