S finimi mandljevimi piškoti
Za 4 osebe potrebujete
- 350 g rabarbare
- 125 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega pudinga
- 150 g jagod
- 400 ml mleka
- 1 vaniljev sladkor
- 150 g smetane
- 125 g skute
- 100 g mandljevih piškotov
- 50 ml belega portovca
Priprava
Rabarbaro očistite in jo zrežite na koščke. Približno 8 minut jih dušite skupaj s 50 g sladkorja in 2 žlicama vode. 1 žlici pudinga primešajte malce vode, ga primešajte rabarbari in jo malce pokuhajte. Posodo nato postavite vstran. Jagode operite, jih očistite in zrežite na majhne koščke, dodajte jih rabarbari in počakajte, da se vse skupaj ohladi.
Preostali prašek za puding zmešajte s 3 žlicami mleka. Zavrite preostalo mleko, 75 g sladkorja in vaniljev sladkor. Vmešajte prašek in skuhajte puding. Prelijte ga v skledo, pokrijte s prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
Smetano čvrsto stepite. Z metlico za sneg pudingu primešajte še skuto in po žlicah še smetano.
Mandljeve piškote nakapajte s portovcem in jih nato zdrobite. V visoke kozarce v slojih zložite piškote, sadni kompot in vaniljevo kremo. Postrezite ohlajeno.
Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.
Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 69 g.