Tako kisla, tako sladka...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 400 g moke
- 40 g sladkorja v prahu
- 250 g masla
- ščepec soli
- 1 jajce + 1 jajce za mazanje
Za nadev:
- 500 g rabarbare
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 300 g jagodne marmelade
- 20 g koruznega škroba
Priprava:
1 Presejte moko, sladkor in sol, dodajte jajce in koščke masla, zgnetite mehko in voljno testo in ga razvaljajte 4 mm debelo.
2 Iz dela testa izrežite različno velike cvetlice. S preostalim testom obložite model za pite in odrežite ven segajoče dele. Rožice in model za 1 uro postavite v hladilnik.
3 Očistite rabarbaro in jo zrežite na 5 cm dolge kose in jih zrežite na rezine. V kozico vlijte 100 ml vode, dodajte obe vrsti sladkorja, vodo zavrite in rabarbaro kuhajte 2 minuti.
4 Rabarbaro vzemite iz vode, vanjo vmešajte jagodno marmelado in jo zavrite. Škrobu dodajte 50 ml vode, premešajte in dodajte mešanici, ki vre.
5 Jagodna mešanica naj med mešanjem lahno vre 2 minuti, nato kozico odstavite in počakajte, da se mešanica ohladi. Prelijte jo po testu in jo pokrijte s koščki rabarbare.
6 Po rabarbari razporedite rožice iz testa in jih premažite s stepenim jajcem, pito približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa jo zrežite na kose.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?