Jed vam bo vzela nekaj časa, ampak okusi zagotovo ne bodo razočarali!
Za 2 osebi potrebujete:
- 2 račji stegni
- sol, sveže mleti črni poper
- 100 ml jušne osnove
- 2 vejici timijana
- 2 lovorjeva lista
- 80 ml rdečega vina
- ostružke pomaranče
- 300 g češenj
Za krompir:
- 500 g krompirja
- olje
- sol
- 8 strokov česna
Priprava:
1 Stegni oplaknite, ju otresite do suhega, začinite s soljo in poprom ter položite v pekač. Prilijte jušno osnovo, dodajte timijan in lovorjeva lista in meso približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
2 Nato dodajte vino, pomarančne ostružke in češnje in vse skupaj pecite še 40 minut.
3 Krompir dobro operite in ga neolupljenega zrežite na četrtine. Stresite jih v namaščen pekač, jih začinite s soljo in dodajte cele olupljene stroke česna. Približno 25 minut ga pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Račji stegni prelijte z omako s češnjami in jed postrezite s pečenim krompirjem.