Račja stegna s češnjami in pečenim krompirjem

12. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Račja stegna s češnjami in pečenim krompirjem (foto: Profimedia)
Profimedia

Jed vam bo vzela nekaj časa, ampak okusi zagotovo ne bodo razočarali!

Za 2 osebi potrebujete:

  • 2 račji stegni
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 ml jušne osnove
  • 2 vejici timijana
  • 2 lovorjeva lista
  • 80 ml rdečega vina
  • ostružke pomaranče
  • 300 g češenj

Za krompir:

  • 500 g krompirja
  • olje
  • sol
  • 8 strokov česna

Priprava:

1 Stegni oplaknite, ju otresite do suhega, začinite s soljo in poprom ter položite v pekač. Prilijte jušno osnovo, dodajte timijan in lovorjeva lista in meso približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

2 Nato dodajte vino, pomarančne ostružke in češnje in vse skupaj pecite še 40 minut.

3 Krompir dobro operite in ga neolupljenega zrežite na četrtine. Stresite jih v namaščen pekač, jih začinite s soljo in dodajte cele olupljene stroke česna. Približno 25 minut ga pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Račji stegni prelijte z omako s češnjami in jed postrezite s pečenim krompirjem.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa