Fantastična poletna jed, ki bo navdušila tudi vaše najdražje.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 majhna jajčevca
- 2 majhni bučki
- 2 papriki (rumeno in rdečo)
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 2 majhni čebuli
- 1 strok česna
- 3 vejice timijana, rožmarina in bazilike
- olivno olje
- sol, sveže mleti črni poper
- parmezan
Priprava:
1. Vso zelenjavo oplaknite. Paradižnike prepolovite, čebulo in česen zrežite na rezine, preostalo zelenjavo pa na enako velike kocke.
2. Potrgajte lističe in iglice zelišč ter jih drobno sesekljajte. Nekaj jih prihranite za končno okrasitev.
3. V globoki ponvi segrejte 4 žlice olivnega olja. Najprej popecite jajčevce, po 2 minutah dodajte bučke, jih malce popražite in nato dodajte še čebulo, papriko in česen.
4. Primešajte sesekljana zelišča in paradižnike, sol in poper ter vse skupaj pustite lahno vreti še 5 minut.
5. Ratatouille potresite s parmezanom, ga okrasite z zelišči in postrezite s kuhanim krompirjem.
Preverite še: Dobrodejne lastnosti špinače, ki jih morate poznati (+ slasten recept)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?