Zanimiva jed, ki bo zagotovo navdušila ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 jajčevec
- 1 rdečo papriko
- 1 bučko
- 1 rdečo čebulo
- 50 ml olivnega olja + 3 žlice za drobtine
- 2 veliki klobasi
- 1 skodelico drobtin
- 3 stroke česna
- pest svežih zelišč (rožmarin, timijan, žajbelj)
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
Priprava:
1 Očistite jajčevec, odrežite vrhnji del, ga prepolovite in zrežite na rezine. V skledo vlijte hladno slano vodo in vanjo za 30 minut potopite rezine jajčevca. Nato jih obrišite.
2 Očistite papriko, bučko in čebulo ter vse skupaj zrežite na kocke. V veliki ponvi segrejte 25 ml olja in na njem na visoki temperaturi popecite rezine jajčevca. Nato jih vzemite ven in položite v pekač. V isto ponev vlijte novih 25 ml olja in na njem popražite preostalo zelenjavo. Tudi njo stresite k jajčevcu v pekač.
3 Klobase zrežite na kose, jih popecite v isti ponvi in položite na zelenjavo. V ponev dajte še 3 žlice olja in na njem malce zarumenite drobtine. Ponev nato odstavite.
4 Olupite česen in ga strite s soljo. Zelišča sesekljajte. Oboje vmešajte v zelenjavo in klobase. Dodajte še paradižnike. Vse skupaj približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Na koncu potresite s praženimi drobtinami in jih zlato zapecite.