Rattatouile s klobaso

6. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rattatouile s klobaso (foto: Profimedia)
Profimedia

Zanimiva jed, ki bo zagotovo navdušila ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 jajčevec
  • 1 rdečo papriko
  • 1 bučko
  • 1 rdečo čebulo
  • 50 ml olivnega olja + 3 žlice za drobtine
  • 2 veliki klobasi
  • 1 skodelico drobtin
  • 3 stroke česna
  • pest svežih zelišč (rožmarin, timijan, žajbelj)
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)

Priprava:

1 Očistite jajčevec, odrežite vrhnji del, ga prepolovite in zrežite na rezine. V skledo vlijte hladno slano vodo in vanjo za 30 minut potopite rezine jajčevca. Nato jih obrišite.

2 Očistite papriko, bučko in čebulo ter vse skupaj zrežite na kocke. V veliki ponvi segrejte 25 ml olja in na njem na visoki temperaturi popecite rezine jajčevca. Nato jih vzemite ven in položite v pekač. V isto ponev vlijte novih 25 ml olja in na njem popražite preostalo zelenjavo. Tudi njo stresite k jajčevcu v pekač.

3 Klobase zrežite na kose, jih popecite v isti ponvi in položite na zelenjavo. V ponev dajte še 3 žlice olja in na njem malce zarumenite drobtine. Ponev nato odstavite.

4 Olupite česen in ga strite s soljo. Zelišča sesekljajte. Oboje vmešajte v zelenjavo in klobase. Dodajte še paradižnike. Vse skupaj približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Na koncu potresite s praženimi drobtinami in jih zlato zapecite.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"