Če imate tudi vi radi sirov burek, se boste v ta recept zaljubili v trenutku!
Burek je vse bolj priljubljena jed tudi pri nas. Morda ga radi kupite v bližnji pekarni ali trgovini, a ko boste preizkusili to preprosto in hitro različico, jo boste z veseljem pripravljali tudi doma!
Priprava traja le nekaj minut, sledi pečenje, nato pa vas čaka prava sirova poslastica!
Potrebujete:
- 500 g svežega sira
- 150 g feta sira
- 1 jajce
- 4 žlice olja
- 500 g vlečenega testa
- Sol po okusu
Za premaz:
- 150 ml olja
- 150 ml mleka
Priprava:
1. V posodici premešajte olje in mleko za premaz. V ločeni posodi zmešajte sveži sir, feta sir, jajce in sol.
2. Razvaljajte prvo plast testa in jo premažite s premazom. Čez njo položite drugo plast in jo prav tako premažite. Sledi tretja plast, na katero nadevate sir in vse skupaj zavijete v "rolo". Vse skupaj po želji lahko oblikujete v spiralo.
3. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa; vedno premažite najprej dve plasti, tretjo pa nadevajte s sirom in vse skupaj zavijte.
4. Dobljene role položite v namaščen pekač. Vse skupaj pecite približno 35 minut pri temperaturi 200°C.
Ko je jed pečena, jo lahko postrežete ohlajeno ali še nekoliko toplo.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem