Razkrivamo recept za hitro različico sirovega bureka, ki se topi v ustih

11. 5. 2023
Deli
Razkrivamo recept za hitro različico sirovega bureka, ki se topi v ustih (foto: Profimedia)
Profimedia

Če imate tudi vi radi sirov burek, se boste v ta recept zaljubili v trenutku!

Burek je vse bolj priljubljena jed tudi pri nas. Morda ga radi kupite v bližnji pekarni ali trgovini, a ko boste preizkusili to preprosto in hitro različico, jo boste z veseljem pripravljali tudi doma! 

Priprava traja le nekaj minut, sledi pečenje, nato pa vas čaka prava sirova poslastica!

Potrebujete:
  • 500 g svežega sira
  • 150 g feta sira
  • 1 jajce
  • 4 žlice olja
  • 500 g vlečenega testa
  • Sol po okusu

Za premaz:

  • 150 ml olja
  • 150 ml mleka
Priprava:

1. V posodici premešajte olje in mleko za premaz. V ločeni posodi zmešajte sveži sir, feta sir, jajce in sol.

2. Razvaljajte prvo plast testa in jo premažite s premazom. Čez njo položite drugo plast in jo prav tako premažite. Sledi tretja plast, na katero nadevate sir in vse skupaj zavijete v "rolo". Vse skupaj po želji lahko oblikujete v spiralo.

3. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa; vedno premažite najprej dve plasti, tretjo pa nadevajte s sirom in vse skupaj zavijte.

4. Dobljene role položite v namaščen pekač. Vse skupaj pecite približno 35 minut pri temperaturi 200°C.

Ko je jed pečena, jo lahko postrežete ohlajeno ali še nekoliko toplo.

Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem