Mi se jim nismo mogli upreti, tako slastne so.
Za približno 80 kosov potrebujete:
Za testo:
- 130 g medu
- 120 g sladkorja
- 130 g masla
- 1 rumenjak
- 300 g moke
- 10 g začimb za medenjake
- 2 žlički pecilnega praška
- 50 g mletih mandljev
In:
- 150 g marcipana
- 100 g sladkorja v prahu
- 300 g ananasove marmelade
- 200 g temne kuverture
- 100 g svetle kuverture
- 50 g kandiranega ananasa
Priprava:
1. Segrejte med, sladkor in maslo, tako da se sladkor stopi, nato pa naj se mešanica ohladi. Primešajte rumenjak ter nato vgnetite še moko, začimbe, pecilni prašek in mandlje.
2. Testo prepolovite in ga razvaljajte v dva pravokotnika (25 x 20 cm) ter ga nato približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj (ventilatorska na 155 stopinj).
3. Marcipan pregnetite s sladkorjem v prahu in ga razvaljajte. Marmelado segrejte. Nekaj je premažite po prvem dnu. Obložite ga z marcipanom in ga premažite z marmelado. Pokrijte z drugim delom testa. Vse skupaj pustite počivati 10 ur.
4. Stopite kuverturi. Kolač zrežite na kocke (2 x 2 cm) in jih prelijte s kuverturo. Okrasite jih z ananasom.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut + mirovanje 10 ur.
Na kos: približno 80 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 13 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?