Kako pripraviti hitro, zdravo, enostavno in noro okusno sladico?
Sestavine:
- 7 datljev
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 žlica kokosovega mleka
- Pol skodelice praženih arašidov (+ dodatna pest arašidov za serviranje)
- 2 zrela avokada
- Pol skodelice presnega kakava v prahu
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 100 g naribane temne čokolade
Postopek:
1. Datlje stresite v lonec, jih zalijte z vrelo vodo in jih pustite stati 10 minut, da se zmehčajo. Nato jih odcedite in ob tem shranite 1 žlico vode, v kateri so se datlji namakali.
2. V blender stresite polovico datljev, javorjev sirup in kokosovo mleko. Vse skupaj zmiksajte do gladkega, nato pa stresite v skledo in nežno vmešajte še arašide.
3. V blender stresite avokado, sladkor, kakav, vanilijev ekstrakt, preostale datlje in shranjeno vodo. Tudi te sestavine zmiksajte do gladkega.
4. V kozarčke na dno razporedite polovico avokadove mešanice. Nanjo razporedite mešanico z arašidi, po vrhu pa ponovno sledi plast avokadove mešanice.
5. Temno čokolado stopite s pomočjo vodne kopeli in jo prelijte čez plast avokadove mešanice. Po vrhu potrosite še dodatne arašide in postrezite.
*Po želji lahko po vrhu dodate še smetano s karamelnim prelivom.
- Preberite tudi: TA odlična praznična začimba pospešuje metabolizem, pripomore k boljšemu spancu ter deluje kot naravni afrodiziak
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?