Slastna jabolka v hrustljavem testu. Pravi užitek.
Nadev lahko pravzaprav pripravite čisto po svojem okusu. Nam je bila všeč kombinacija z jabolki in gozdnimi sadeži.
Za 12 kosov potrebujete:
- 450 g zamrznjenega listnatega testa (štiri pravokotne plošče)
- 300 g jabolk
- 2 žlici limoninega soka
- 3 žlice pomarančne marmelade
- 50 g pekan orehov ali orehovih jedrc
- 4 žlice koruznih kosmičev z medom in oreški
- 2 žlici hladnega masla
- 3 žlice sladkorja v prahu za posipanje (po želji)
Priprava:
1. Odtajajte posamezne plasti listnatega testa. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj).
2. Jabolka olupite, jim odstranite peščišče in jih zrežite na krhlje. Takoj jih nakapajte z limoninim sokom, da se ne bodo obarvala rjavo.
3. Plasti testa počez prepolovite, jih nekoliko razvaljajte na pomokani delovni površini, tako da boste dobili podolgovate kose. Zarežite z vseh strani – približno 1 cm od roba, a ne do konca.
4. Segrejte marmelado in notranje dele pravokotnika premažite z njo. Testo nato zelo na gosto obložite z jabolčnimi krhlji in jih premažite s preostalo marmelado.
5. Orehe grobo sesekljajte in jih skupaj s koruznimi kosmiči potresite po jabolkih. Po njih nato porazdelite še koščke masla in rezine pecite 15–20 minut. Po koncu peke naj se ohladijo, nato pa jih poprašite s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 23 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?