Recept: Jabolčne rezine

15. 11. 2014
Deli
Recept: Jabolčne rezine (foto: Profimedia)
Profimedia

Slastna jabolka v hrustljavem testu. Pravi užitek.

Nadev lahko pravzaprav pripravite čisto po svojem okusu. Nam je bila všeč kombinacija z jabolki in gozdnimi sadeži.

Za 12 kosov potrebujete:
  • 450 g zamrznjenega listnatega testa (štiri pravokotne plošče)
  • 300 g jabolk
  • 2 žlici limoninega soka
  • 3 žlice pomarančne marmelade
  • 50 g pekan orehov ali orehovih jedrc
  • 4 žlice koruznih kosmičev z medom in oreški
  • 2 žlici hladnega masla
  • 3 žlice sladkorja v prahu za posipanje (po želji)
Priprava:

1. Odtajajte posamezne plasti listnatega testa. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj).

2. Jabolka olupite, jim odstranite peščišče in jih zrežite na krhlje. Takoj jih nakapajte z limoninim sokom, da se ne bodo obarvala rjavo.

3. Plasti testa počez prepolovite, jih nekoliko razvaljajte na pomokani delovni površini, tako da boste dobili podolgovate kose. Zarežite z vseh strani – približno 1 cm od roba, a ne do konca.

4. Segrejte marmelado in notranje dele pravokotnika premažite z njo. Testo nato zelo na gosto obložite z jabolčnimi krhlji in jih premažite s preostalo marmelado.

5. Orehe grobo sesekljajte in jih skupaj s koruznimi kosmiči potresite po jabolkih. Po njih nato porazdelite še koščke masla in rezine pecite 15–20 minut. Po koncu peke naj se ohladijo, nato pa jih poprašite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?