Če ne veste, kako bi porabili kiselkasta jabolka, tu je odlična ideja - specite jabolčni kruh.
Za 12 kosov potrebujete:
- 250 ml olja
 - 3 srednje velika jajca
 - 80 g sirupa sladkorne pese
 - 1 zelo zrelo banano
 - 350 g kiselkastih jabolk (nastrganih)
 - 300 g moke
 - po 100 g mletih in blanširanih lešnikov
 - 1 žličko cimeta
 - 1 žličko pecilnega praška
 - pol žličke natrona
 - pol žličke soli
 - 100 g zmehčanega masla
 - 50 g sladkorja v prahu
 - 200 g polnomastnega svežega sira
 - nastrgano lupinico 1 bio pomaranče
 - 50 g jabolčnega čipsa
 
Priprava:
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Zmešajte olje, jajca in sirup. Banano olupite in jo zmečkajte. Skupaj z jabolki, moko, lešniki, cimetom, pecilnim praškom, natronom in soljo jo primešajte tekoči mešanici. Vse skupaj dobro premešajte.
2. Testo vlijte v namaščen pravokotni pekač in ga pogladite. Pecite ga približno 60 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice. 15 minut naj se še hladi v modlu, nato pa ga prevrnite ven. Nato naj se hladi približno 2 uri.
3. Penasto stepite maslo in sladkor v prahu. Primešajte sveži sir in pomarančno lupinico. Kremo premažite po kolaču in jo okrasite z jabolčnim čipsom. Nato kolač postavite v hladilnik, da se krema strdi.
Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut + hlajenje 2 uri.
Na kos: približno 590 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 37 g.