Kisla smetana poskrbi za piko na i.
Za 14 kosov potrebujete:
- 4 jabolka
- 4 žlice limonovega soka
- 125 g polnozrnate pšenične moke
- 200 g zmehčanega masla
- 1 ščepec soli
- 1 žličke mletega cimeta
- 230 g sladkorja
- 4 jajca
- 280 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 120 g kisle smetane
- 80 g sladkorja v prahu
- 1–2 žlici mleka
Priprava:
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jabolka olupite, jih zrežite na četrtine in odstranite peščišče. Na izbočenih delih jih večkrat zarežite po dolgem. Nakapajte jih z limonovim sokom. Piškote grobo sesekljajte.
2. Kremasto zmešajte maslo, sol, cimet in sladkor. Drugo za drugim primešajte jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom. Izmenjaje s kislo smetano ju primešajte kremi. Na koncu dodajte še piškote.
3. Testo denite v namaščen tortni model (premera 26 cm) in ga pogladite. Vanj potisnite jabolčne krhlje z zarezano stranjo navzgor. Kolač pecite približno 60 minut. Po peki naj se ohladi.
4. Sladkor v prahu in mleko zmešajte v gosto glazuro. Denite jo v vrečko za zamrzovanje. Odrežite majhen vogalček in s črticami glazure okrasite kolač.
Čas priprave: 1 ura in 30 minut.
Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 48 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija