Zraven pa še popečen česnov kruh.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 3 stroke česna
- 500 g rumene kolerabe
- 2 korenčka
- 1 kolerabo
- 100 g zelene
- 1 peteršiljevo korenino
- 2 rdeči pesi (skuhani, olupljeni)
- 2 žlici olja
- 1 l juhe
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- sol, poper
- 1 francosko štruco
Priprava:
1. Olupite čebulo in česen ter tudi zelenjavo. Rumeno kolerabo, kolerabo in korenje zrežite na približno 3–4 cm velike koščke. Zeleno, korenino peteršilja, čebuli in 1 česen zrežite na majhne kocke. Rdečo peso narežite na tanke krhlje.
2. Na olju stekleno popražite koščke čebule in česna. Zraven na hitro podušite še kolerabo, korenje, zeleno in korenino peteršilja.
3. Zalijte z juho in pustite, da lahno vre 15–20 minut. Zadnjih 5 minut dodajte še rdečo peso in sesekljan peteršilj. Začinite.
4. Kruh zrežite na rezine in jih popecite v opekaču ali ponvi. Prepolovite preostal česen in z njim natrite kruhove rezine. Postrezite z juho.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 48 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?