Naj v vaši kuhinji zadiši po poletju. Kokosovi kupčki so zelo preprosti za pripravo.
Za približno 60 kosov potrebujete:
- 250 g kokosove moke
- 100 g bananinega čipsa
- 30 g kandiranega ingverja
- 3 jajca
- 2 beljaka
- 200 g drobno mletega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- nastrgano lupinico 1 bio limone
- 60 g oblatov (premera 5 cm)
- 250 g temne kuverture
- 50 g bele kuverture
Priprava:
1. Kokosovo moko popražite, bananin čips in ingver pa sesekljajte. Jajca stepite z beljakom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Dodajte še limonino lupinico, kokosovo moko, čips in ingver.
2. Kupčke razporedite po oblatih, jih malce sploščite in jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj (ventilatorska na 155 stopinj).
3. Stopite obe kuverturi. Kokosove kupčke z zgornjo stranjo potopite v temno kuverturo in jih nato okrasite z belo. Počakajte, da se posuši.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na kos: približno 70 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 8 g.