Zraven pa skodelica z zeliščnimi mesnimi kroglicami.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 en dan staro žemljico
- 600 g mlete govedine
- 9 jajc
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol, poper
- 700 g krompirja
- 2 rdeči papriki
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 2 žlici olivnega olja
- 4 žlice mleka
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Žemljico namočite v hladni vodi, jo ožemite in natrgajte na koščke. Zmešajte žemljico, mleto meso, 1 jajce, peteršilj, sol in poper. Oblikujte majhne kroglice.
Porazdelite jih po papirju za peko in jih pecite 25 do 30 minut. V tem času jih enkrat obrnite. Po koncu peke jih vzemite iz pečice, njeno temperaturo pa znižajte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).
Krompir približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Nato ga odcedite, olupite in zrežite na rezine. Očistite zelenjavo. Paprike zrežite na trakove. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte.
Krompir med obračanjem približno 5 minut pecite na olju. Dodajte papriko, čebulo in česen. Začinite in pecite še 2 minuti. Preostala jajca razžvrkljajte z mlekom, začinite, vlijte v ponev in počakajte, da zakrknejo. Nato omleto 15 minut pecite še v pečici.
Postrezite z mesnimi kroglicami in jed po želji še okrasite. Zraven tekne paradižnikova omaka.
Čas priprave: 1 ura in 55 minut.
Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 53 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 42 g.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem