RECEPT: Krompirjeva omleta

9. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Krompirjeva omleta (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Zraven pa skodelica z zeliščnimi mesnimi kroglicami.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 en dan staro žemljico
  • 600 g mlete govedine
  • 9 jajc
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol, poper
  • 700 g krompirja
  • 2 rdeči papriki
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 žlice mleka

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Žemljico namočite v hladni vodi, jo ožemite in natrgajte na koščke. Zmešajte žemljico, mleto meso, 1 jajce, peteršilj, sol in poper. Oblikujte majhne kroglice.

Porazdelite jih po papirju za peko in jih pecite 25 do 30 minut. V tem času jih enkrat obrnite. Po koncu peke jih vzemite iz pečice, njeno temperaturo pa znižajte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

Krompir približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Nato ga odcedite, olupite in zrežite na rezine. Očistite zelenjavo. Paprike zrežite na trakove. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte.

Krompir med obračanjem približno 5 minut pecite na olju. Dodajte papriko, čebulo in česen. Začinite in pecite še 2 minuti. Preostala jajca razžvrkljajte z mlekom, začinite, vlijte v ponev in počakajte, da zakrknejo. Nato omleto 15 minut pecite še v pečici.

Postrezite z mesnimi kroglicami in jed po želji še okrasite. Zraven tekne paradižnikova omaka.

Čas priprave: 1 ura in 55 minut.
Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 53 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem