RECEPT: Krompirjeva omleta

9. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Krompirjeva omleta (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Zraven pa skodelica z zeliščnimi mesnimi kroglicami.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 en dan staro žemljico
  • 600 g mlete govedine
  • 9 jajc
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol, poper
  • 700 g krompirja
  • 2 rdeči papriki
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 žlice mleka

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Žemljico namočite v hladni vodi, jo ožemite in natrgajte na koščke. Zmešajte žemljico, mleto meso, 1 jajce, peteršilj, sol in poper. Oblikujte majhne kroglice.

Porazdelite jih po papirju za peko in jih pecite 25 do 30 minut. V tem času jih enkrat obrnite. Po koncu peke jih vzemite iz pečice, njeno temperaturo pa znižajte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

Čebulo verjetno režete narobe. Slavni kuhar razkril, kako je prav

Krompir približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Nato ga odcedite, olupite in zrežite na rezine. Očistite zelenjavo. Paprike zrežite na trakove. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte.

Krompir med obračanjem približno 5 minut pecite na olju. Dodajte papriko, čebulo in česen. Začinite in pecite še 2 minuti. Preostala jajca razžvrkljajte z mlekom, začinite, vlijte v ponev in počakajte, da zakrknejo. Nato omleto 15 minut pecite še v pečici.

Postrezite z mesnimi kroglicami in jed po želji še okrasite. Zraven tekne paradižnikova omaka.

Čas priprave: 1 ura in 55 minut.
Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 53 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 42 g.