Nebeško slastne z marcipanovo sredico.
Za 10 kosov potrebujete:
- 2 zvitka listnatega testa (po 270 g)
- 100 g marcipana
- 2–3 žlice mleka
- 10 polovičk marelic (vloženih)
- 100 g marelične marmelade
- sladkor v prahu
Priprava:
1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko. Plasti testa malce razvaljajte na pomokani delovni površini. Eno plast lahno premažite z vodo, jo pokrijte z drugo in jo lahno zatisnite z valjarjem. Izrežite 10 jajčnih oblik in jih v manjših razmakih porazdelite po pekaču.
2. Marcipan nastrgajte in ga denite v skodelico. Dodajte mleko in oboje gladko zmešajte z vilicami. Maso porazdelite po sredini jajc iz listnatega testa. Marelice odcedite in na vsak kupček marcipana položite marelico z izboklino navzgor. Mini pite pecite 25 do 30 minut na srednjem nivoju pečice.
3. V kozici segrejte marmelado in jo nato odstavite. Pekač vzemite iz pečice in marelice premažite z marmelado. Pite potresite s sladkorjem v prahu in jih postrezite tople ali hladne.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na kos: približno 410 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem