Slastni brezglutenski mini šarklji.
Za 24 kosov potrebujete:
- 350 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja
- 2 jajci
- 200 g brezglutenske moke
- nastrgano lupinico in sok 1 bio limone
- 1 ščepec soli
- 150 ml mleka
- 2 žlički brezglutenskega pecilnega praška
- 1 zavitek vaniljeve arome
- 60 g sladkorja v prahu
- 200 g svežega sira
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite vdolbinice modela za mini šarklje.
150 g masla v skledi kremasto stepite s sladkorjem. Posebej zmešajte moko, limonino lupinico, sol, pecilni prašek in vaniljevo aromo. Mešanico izmenjaje z mlekom primešajte masleni kremi.
Testo porazdelite po vdolbinicah modela in ga pecite 10 do 15 minut. Po koncu peke šarklje prevrnite iz modelčkov in počakajte, da se ohladijo.
Za pripravo nadeva penasto stepite preostalo maslo in sladkor v prahu. Postopoma primešajte sveži sir in limonov sok. Mini šarklje vodoravno prepolovite in jih premažite z malce kreme. Nato jih ponovno sestavite skupaj in jih pred serviranjem potresite s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na kos: približno 190 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 10 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?